Voľný čas

Beh

Beh je dnes v móde, behajú asi všetci a to je celkom dobré, lebo človek nie je za exota. Môj hlavný dôvod, prečo behám, je nemať veľký pupok a to sa celkom darí (samozrejme len v kombinácii so špeciálnou francúzskou diétou „žerméň“). Samotný beh mi je trochu monotónny, no ten pocit po ňom na nezaplatenie. Behám viackrát týždenne trate od 6 do 15 km a desinu dám za 47 min.

Mojou najobľúbenejšou bežeckou súťažou je OTKD, pri ktorej bežia 12 členné tímy 345 km od Tatier k Dunaju, každý beží 3 x cca 10km. To sa síce nezdá, ale je to zaberák. Bežali sme už dva krát a v kategórii catering/logistika, ak by taká existovala, by sme určite vyhrali.

Richard Sulík - Squash

Squash

Squash som začal hrávať ešte v Nemecku, viac či menej pravidelne ho hrám vyše 30 rokov. Pamätám sa, ako sme v 90-tych rokoch chodili k Bezákovi, kde boli prvé kurty, s hrubými rúrami pod stropom. Posledných 15 rokov som na Pionierskej, kde sme mali dokonca družstvo Drink-team a hrávali sme druhú slovenskú ligu. V mojich najlepších časoch som hral na úrovni stého hráča v slovenskom rebríčku.

Hokej

Ako každý správny Slovák som chodil na hokej, ale ešte aj na Nemcov som to hral šeredne a tak som bol väčšinou na rybačke. To je keď sedíte ako náhradník na lavici, hokejka ako udica a tréner nie a nie vás poslať na ľad. Ale ak už nič iné, naučil som sa obstojne korčuľovať.

Richard Sulík - hokej
Richard Sulík - fotenie

Fotenie

Prvýkrát som fotil ako 8-ročný s Yashicou môjho otca. O pár rokov neskôr mi Ježiško doniesol Canon A1, čo bola v osemdesiatych rokoch úplná pecka. Neskôr, už keď som viedol FaxCopy (importér značky Canon), mi bolo radosťou školiť predajcov. V podstate z pracovných dôvodov som mal vždy najnovší model, aktuálne EOS 5 Mark 4. K tomu samozrejme zopár pekných skiel, moje obľúbené je portrétová jednadvojka (85 mm 1:1,2). Žiaľ, na fotenie mám málo času a dobrovoľne priznávam, viac fotiek robím s mobilom.

Varenie

Varenie ma baví celý môj dospelácky život, avšak od rozvodu to je intenzívnejšie. Reštauračná strava znie luxusne, ale časom lezie krkom a tak som sa naučil celkom obstojne variť. Varenie je v podstate aplikovaná chémia a fyzika a ak človek pochopí podstatu procesov, variť je radosť. Samozrejme, nevarím bez kuchtíka a pohára fajného červeného. Úplne najviac som varil minulý rok v lete s Pavlom Pospíšilom, keď sme robili na knihe Fešák nie som, ale variť viem. Moja obľúbená kuchyňa je talianska a na druhom mieste thajská.

Richard Sulík a Pospíšil - Varenie
Richard Sulík - bicyklovanie a cestovanie

Cestovanie

Veľký cestovateľ nie som, skôr taký zadubený konzervatívec. Mám niekoľko obľúbených miest a tam chodím dokola. Hneď tri miesta sú v Taliansku – Lago di Garda, kam chodím bicyklovať, Bibione, kam som sa chodil s mojimi deťmi kúpať a Toskánsko, kam chodím na Brunello. Siena je prekvapivo krásne mesto. A v čase, keď som ešte nebol v politike, som sa vždy v januári odpratal do austrálskeho Perthu, trochu zmierniť dopady zimy.