Obľúbené recepty

Na Veľkonočnú nedeľu je aj pre ateistu jahňacinka fajná

00-recept-jahnacina-richard-sulik

Zoberiete jedno stehno a jedno pliecko (lebo ste si na Veľkú noc obstarali polku jahňaťa), potriete olivovým olejom a riadne ich obalíte do zmesi soli, korenia, oregana a tymianu (sušené je lepšie). Dáte na plechu do trúby na 250 stupňov (pozor, neverte vašej trúbe, teplotu zmerajte teplomerom) na 15 minút.

Zatiaľ dáte kocky slaniny na panvicu, keď pustí masť, pridáte cibuľu a smažíte do zlatista. Zoberiete pekáč, zo slaniny a cibule vytvoríte lôžko, pridáte pol litra vína, položíte jahňacinu, zakryjete plátkami slaniny a pečiete pri 130 stupňoch tri a pol hodky. Potom zapnete veľký gril, až kým slanina nezhnedne ako na fotke.

Jahňacinu zakryjete alobalom, dáte oddychovať a zatiaľ zlejete všetok basmek z pekáča do hrnca s veľkým priemerom a redukujete, redukujete a redukujete, až je z toho omáčka. Keď už je hustá, vypnite a dajte zopár kociek studeného masla, bude aj jemná. K jahňacine si spravte krumple alebo kus kus a hostina môže začať. Prajem pekné sviatky.

Fotogaléria