Kokso, ja uschnem. Šéf eurosocialistov Hannes Swoboda príde do Košíc, zapózuje pri múre, ktorý oddeľuje slušných ľudí od neprispôsobivých občanov a potom povie pre denník SME, … Viac
Iné texty
Fakty nepustia: Euro likviduje eurozónu
Čísla sú neúprosné, spoločná mena príliš odlišných krajín likviduje eurozónu. Eurohujeri ešte chvíľu budú velebiť a za naše peniaze zachraňovať Euro, no eurozóna nemá šancu v tejto … Viac
Čínska ekonomika | V Číne bude veselo
Za druhý štvrťrok 2013 rástla čínska ekonomika „len“ o 7,5 percenta. Zatiaľ, čo by toto číslo na Slovensku vyvolalo nadšenie a pre celú EÚ je nepredstaviteľné, začínajú … Viac
Masívne zvýšenie poslaneckých platov
Nebojte, nie u nás, ale vo Veľkej Británii. Tam navrhol nezávislý kontrolný úrad (Independent Parliamentary Standards Authority, Ipsa) zvýšenie poslaneckých platov zo 77 tisíc € na … Viac
Škandál Anglo Irish Bank | „Ďalší deň, ďalšia miliarda“
Írsky finančný ústav Anglo Irish Bank klamal vládu – Nejaká dobrá duša poslala do redakcie novín „Irish Independent“ nahrávky telefonických rozhovorov zo septembra 2008. Vtedy, … Viac
Summit krajín G8: Potemkinovské dediny
Predvčerom a včera sa stretlo 7 najvyspelejších krajín sveta a Rusko k takzvanému summitu krajín G8. Možno by sa lepšie hodil výraz „najzadlženejšie krajiny“, lebo … Viac
Oslávte s nami letný slnovrat
V piatok, 21. júna zapadne slnko až o 20:55, čo je najneskôr v tomto roku. Na druhý deň vyjde už o 4:50 a tak na najdlhší deň v roku, na letný … Viac
Korupcia Európskej únie | EÚ korumpuje najviac
Korupcia Európskej únie – V Bruseli vznikol byrokratický moloch, ktorý nikdy nepodliehal demokratickým voľbám a dávno sa odstrihol od občanov. Táto mašinéria Európskej únie so 60 tisíc úradníkmi … Viac
Konferencia | Richard Sulík vystúpil na pôde Lichtenštajnskej Univerzity
Richard Sulík vystúpil na pôde Lichtenštajnskej Univerzity v rámci 9. ročníka Medzinárodnej Gottfried von Haberler konferencie pod záštitou lichtenštajnského princa Michaela. Prednáška R. Sulíka mala názov … Viac
EÚ | Olivový olej, príklad ako prichádzame o slobodu
V lepších reštauráciách je príjemným zvykom mať na stole fľašku s olivovým olejom a balzamikovým octom. K tomu postrúhaný parmezán a biely chlieb či bageta a čakanie na jedlo sa výrazne … Viac